تفکر و سلامتی
افرادی که دائما فکر میکنند بیمارند
البته فکرهای غم آلود و تنش برانگیز و بی نشاط> نظر زنبور درمانی در جهان
وسواس خودبیمارانگاری
افرادی که دچار اختلال خودبیمارانگاری هستند دائما فکر میکنند دچار بیماری خطرناکی شدهاند و علائم جسمی خود را نیز به گونهای تعبیر میکنند که آن دلیلی میشود برای این تصور و نگرانی.
از صبح تا شب، تمام وقتش را در مطب پزشکان مختلف میگذراند؛ به این امید که بالاخره یکی از آنها متوجه شود علت اصلی مشکلش چیست. از بس که هر روز غدهای جدید در بدنش پیدا میشود و بیماری تازهای را کشف میکند، خسته شده و دلش میخواهد زودتر همه این فکرها، دغدغهها و بیماریها تمام شود. همه این کارها را انجام میدهد، غافل از اینکه شاید هیچ بیماری جسمی در کار نباشد.
تعجب نکنید؛ این اوضاع و احوال بعضی از آدمهاست. آنهایی که دائما فکر میکنند بیمارند، ولی هیچ پزشکی نمیتواند بیماریشان را تشخیص دهد. آنها از یک بیماری رنج میبرند که ریشه و علتش در جسم نیست، ولی فرد را رنجور و درمانده کرده است.
کاملا طبیعی است که انسان نسبت به سلامت جسمش حساس باشد و به محض بروز کوچکترین مشکلی، به فکر برطرفکردن آن بیفتد. به عنوان مثال ، اگر یک روز صبح وقتی از خواب بیدار میشوید، صدایتان گرفته باشد خیلی طبیعی است که به علل ایجاد مشکل فکر کنید و در پی درمان آن باشید.
ولی همین رفتار طبیعی، گاه میتواند به صورتهای غیرطبیعی نمایان شود. گاهی حساسیت فرد نسبت به وضع سلامت جسمیاش، بسیار شدیدتر از آنچه انتظار میرود، نمایان شده و خودش به شکل مشکلی جدی بروز میکند؛ مثلا در مورد گرفتگی صدا، طبیعی است به شایعترین علتهای ایجاد مشکل مانند سرماخوردگی فکر کنیم که غالبا هم نگرانکننده نیست، اما ممکن است گروهی از افراد سراغ بدترین و خطناکترین علت ها بروند. مثلا گرفتگی صدا را ناشی از سرطان حنجره بدانند...
ممکن است این افراد دچار گروهی از اختلالات روانی باشند که به آنها << اختلالات جسمانی شکل یا شبه جسمانی>>می گویند و یکی از این دسته اختلالات نیز با عنوان << اختلالات خود بیمارانگاری hypochondriasis شناخته می شود
افردی که دچار